Hälsa & Fitness
Träning

Snabbare återhämtning med kompressionsstrumpor

Vill du återhämta dig snabbare efter träningen? Då kan ett par kompressionsstrumpor vara lösningen, enligt ny forskning.

Kompressionsplagg har länge varit populära inom träningskretsar, men det har inte funnits särskilt mycket forskning som har visat hur effektivt det verkligen är – tills nu. Forskare från Brasilien har nämligen undersökt just detta i en ny studie, där 20 kvinnliga fotbollsspelare deltog.

Spelarna delades slumpmässigt in i två olika grupper. Den ena hälften fick använda vanliga strumpor under en fotbollsmatch medan den andra hälften använda kompressionsstrumpor, som är utformade för att öka blodcirkulationen i benen. 48 timmar innan matchen och direkt efter fick de utföra tre olika prestationstester.

Annons

Resultaten visade att kompressionsstrumporna faktiskt hade en positiv effekt. Under själva matchen kunde man inte se någon skillnad mellan spelarna, men under testerna efteråt presterade de som hade använt kompressionsstrumpor bättre. Det tyder på att strumporna bidrog till en snabbare återhämtning, och att det eventuellt skulle kunna minska skaderisken.

Källa

 

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.