GRÖN THAICURRY
4 portioner
Annons
2 msk kokosolja
2 stjärnanisar
1 liten aubergine, skuren i små bitar
2 msk thailändsk grön currypasta
1 burk helfet kokosmjölk à 400 ml
En näve minimajs
450 g råa jätteräkor, skalade
1–2 msk fisksås
3 limefrukter
½ knippe basilika, bladen grovhackade
½ knippe koriander, bladen grovhackade
1 grovhackad röd chili, ta bort fröna om du inte gillar stark mat
- Smält kokosoljan i en stor kastrull på medelhög till hög värme. Lägg i stjärnanis och aubergine och stek i en minut.
- Lägg i currypastan och hälften av kokosmjölken. Rör ut currypastan i mjölken och öka till högsta värmen.
- Häll i resten av kokosmjölken. Fyll sedan burken till hälften med kallt vatten, skvalpa runt lite och häll i kastrullen.
- Vänd ner minimajsen, koka upp och låt puttra i tre minuter.
- Lägg i räkorna och låt puttra i ytterligare två minuter tills de är rosa och helt genomkokta.
- Dra av kastrullen från värmen och smaka av med fisksåsen, saften från två limefrukter, örter och chili.
- Servera i skålar, och skär återstående lime i klyftor att pressa över.
Recept från: Lean in 15 av Joe Wicks, även kallad The Body Coach.
TFOTO: Maja Smend