Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Hälsa

Allt fler sjukskrivna för stress

Fler är så stressade att de blir sjukskrivna – och värst drabbade är kvinnor.

Det visar statistik från Försäkringskassan som det digitala hälsoföretaget Yogobe har sammanställt. Statistiken visar bland annat att antalet personer som är sjukskrivna för stressrelaterade besvär har ökat med hela 75 procent mellan åren 2013 och 2017.

Den största uppgången i statistiken ser man bland unga personer mellan 25 och 29 år – antalet sjukskrivna i den kategorin dubblerades under den perioden. Hela tre av fyra som är sjukskrivna för stress är dessutom kvinnor.

Annons

Så, hur ska du göra för att minska stressen? Träning har visats vara en effektiv metod för att minska stress och psykisk ohälsa, och likaså yoga och meditation. Förutom det är det såklart viktigt att ta sig tid för avslappning – är det verkligen ett lunchpass du behöver mest, eller har du mest nytta av att sitta och äta i lugn och ro?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.