Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Ät grönt och stärk ditt skelett

Stärk skelettet med hjälp av grönsaker
Den som äter mycket grönsaker har ofta ett mycket starkare skelett än den som inte gör det.

 

Annons

Den som äter mycket grönsaker har ofta ett mycket starkare skelett än den som inte gör det, enligt ett antal forskningsrapporter som nyligen presenterats av amerikanska näringsexperter. Proteinet osteocalcin, som skyddar skelettet från att gå sönder, absorberas med hjälp av K-vitamin, och därför anser forskarna nu att vi genom att få i oss mer K-vitamin kan bygga ett starkare skelett. K-vitamin finns rikligt i många grönsaker, bland annat i spenat, broccoli och grönkål. Får du i dig dina fem om dagen?

Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.