Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Paulúns mat för maxad förbränning

tonfisksallad

Snabbfixar och fasta går bort om man frågar Fredrik Paulún – du har ändå alla möjligheter att äta dig i form! Lär dig knepen och laga maten som hjälper dig att höja din förbränning redan idag!

Lågkolhydratkost eller extrema dieter är inget näringsfysiologen Fredrik Paulún rekommenderar. Fettförbränning är en långsam process och resultatet av en noga genomtänkt kost – däremot går det att ta vissa ”genvägar” för att med hjälp av vad du äter öka din förbränning.

Sedan mitten av 1990-talet har Fredrik propagerat för en sundare kost och undersökt olika metoder för fettförbränning. Idag är han en av landets främsta folkbildare på området och har skrivit flera böcker – den som tränar och vill hålla sig i form har säkert stött på 50 genvägar till fettförbränning som kom för några år sedan. Och nu kommer uppföljaren, Paulúns boost, där han tillsammans med hustrun Helena samlat 50 enkla recept samt tips och råd, baserade på den senaste forskningen.

Annons

 

Tonfisksallad med grapefrukt och dijon
4 portioner

1 burk tonfisk i vatten (400 g), avrunnen
200 g gröna blad, t.ex. spenat eller rucola
2 msk kapris
1 rödlök (ca 125 g), tunt skivad
150 g sockerärtor, okokta
4 ägg, kokta och delade i skivor
2 blodgrapefrukter (ca 500 g), fileade

Dressing
4 msk olivolja
3 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk honung
½ tsk svartpeppar

  1.  Blanda alla ingredienser till dressingen. Se till att honungen löses upp ordentligt och slå sedan dressingen över tonfiskbitarna.
  2. Vänd runt så att alla bitar täcks jämnt. Fördela de gröna bladen på ett stort fat eller på fyra tallrikar och lägg sedan tonfisk och dressing ovanpå. Strö över kapris. Servera rödlök, sockerärtor, ägg och grapefrukt vid sidan av.

FREDRIK SÄGER:
Så fräscht och enkelt! Här får du dessutom möjligheten att använda den fettförbrännande senapen på rätt sätt. Vanlig senap är full av socker, men det är inte dijonsenap. Därför är det en perfekt ingrediens både för funktion och smak.

 

AV: Emma Samuelsson och Olof Jisborg FOTO: Ulrika Ekblom

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.