Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://halsafitness.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Annons
Annons
Kost

Prestera bättre med mörk choklad

ChokladÄter du mycket choklad? Ha inte dåligt samvete över det – forskning visar att mörk choklad kan hjälpa dig att prestera bättre.

I studien deltog nio amatörcyklister som blev indelade i två grupper. En av grupperna fick äta 40 gram mörk choklad om dagen, medan den andra åt 40 gram vit choklad. Efter en vecka bytta grupperna choklad. Under studiens gång mätte forskarna hur deras puls, syreförbrukning samt allmän prestation påverkades – och resultaten visar att du gott kan ta dig en chokladbit till, så länge den har hög kakaohalt.

Annons

Man kunde nämligen se att deltagarna som åt mörk choklad fick en lägre syreförbrukning när de cyklade på medelhög intensitet. Dessutom kom de längre när de testade att cykla så långt som möjligt på två minuter. Forskarna menar att det beror på att mörk choklad, precis som rödbetsjuice, leder till en höjning av kväveoxid vilket har en positiv påverkan på din prestation i konditionsidrotter.

Goda nyheter, eller hur?

Källa

Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Annons
Annons
Annons
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga
Yoga Bingo är en ny och underhållande version av att praktisera Yoga