Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Träning

7 anledningar till att träna med viktväst

Foto 2016-10-06 14 59 18 (1)En väst fylld med vikter kan göra träningen mer effektiv, oavsett om du gör knäböj eller är ute och går. Här är fem anledningar till att träna med en viktväst.

1. Den tar knappt någon plats
En viktväst passar perfekt för dig som vill träna hemma, eftersom den knappt tar mer plats än ett vanligt klädesplagg. Det är bara att ta fram den ur garderoben och ta på dig den när du är sugen på ett träningspass hemma.

2. Den har många användningsområden
En viktväst ger dig massor av variation i träningen, eftersom den kan användas för flera olika syften. Ta på dig den när du gör knäböj eller utfall för att gör övningarna mer utmanande, eller när du går på en promenad för att bränna fler kalorier och få upp pulsen rejält.

Annons

3. Den är anpassningsbar
Du kan anpassa vikten på de flesta viktvästarna, vilket innebär att en och samma viktväst kan användas för massor av olika träningsformer. Du kanske inte vill använda samma vikt när du gör knäböj som när du är ute och springer med viktvästen, och då kan du helt enkelt lägga i mer eller mindre vikt.

4. Det är skonsamt
Nåja, att ta på sig en alldeles för tung viktväst och springa en mil är kanske inte rekommenderat, men om du använder den på rätt sätt kan skaderisken minska. Att promenera med en viktväst kan ge samma effekter som att springa, samtidigt som du slipper de hårda stötarna. Dessutom är vikten jämnt fördelad över hela överkroppen, vilket är mer skonsamt än att till exempel ha en skivstång på ryggen eller nacken när du tränar styrketräning.

5. Det är tidseffektivt
Har du varken tid eller lust att promenera en timme om dagen? Släng på dig en viktväst för att göra träningen betydligt mer effektiv, så att du får lika bra resultat på kortare tid.

6. Du bränner fler kalorier
Ju mer du väger, desto fler kalorier förbränner du när du springer eller promenerar, och detsamma gäller när du använder en viktväst. Så om målet är att bränna kalorier för att gå ner i vikt så är viktvästen din bästa vän – oavsett om du är ute och powerwalkar eller bara rastar hunden en kortare stund.

7. Du tränar magen
Att hålla överkroppen upprätt när du bär runt på en vikt kräver att du hela tiden aktiverar dina magmuskler. Det betyder att du får dubbel effekt av en promenad eftersom du får magträningen som en bonus. Ja, det här förutsätter såklart att du har en god hållning – vilket är ett måste när du använder viktväst.

FOTO: Lisa Degerlund

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.