Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Recept

Rödbetspaj med chèvrekräm

rodbetspaj

Pajskal:
4 dl kokt kall quinoa
2 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
50 g smör
1 ägg

Fyllning:
1 gul lök
500 g blandade rotfrukter, t.ex. morot, persiljerot, jordärtskocka
500 g rödbetor
½ dl finhackad färsk timjan
4 ägg
2 dl grädde
2 dl mjölk
200 g riven ost
Olja till stekning
Salt och peppar

Annons
  1. 1 Sätt ugnen på 200°. Mixa alla ingredienser till pajskalet i en matberedare.
  2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter).Förgrädda skalet ca 15 minuter i ugnen.
  3. Skala lök, rotfrukter och rödbetor och skiva dem grovt. Stek sedan alltsammans i olja i en panna (i omgångar om allt inte får plats). Strö över timjan, salt och peppar. Fördela grönsaksblandningen i det förgräddade pajskalet.
  4. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll blandningen över grönsakerna.
  5. Toppa med den rivna osten, strö eventuellt över lite extra timjan och dra några varv med pepparkvarnen.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.

Chèvrekräm:
200 g chèvre
1 dl crème fraiche
Salt och peppar

  1. Mosa eller mixa ihop chèvren med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Recept från Nyfiken grön av Cecilia Blankens och Kristin Johansson ges ut av Norstedts.

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.