Pajskal:
4 dl kokt kall quinoa
2 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
50 g smör
1 ägg
Fyllning:
1 gul lök
500 g blandade rotfrukter, t.ex. morot, persiljerot, jordärtskocka
500 g rödbetor
½ dl finhackad färsk timjan
4 ägg
2 dl grädde
2 dl mjölk
200 g riven ost
Olja till stekning
Salt och peppar
Annons
- 1 Sätt ugnen på 200°. Mixa alla ingredienser till pajskalet i en matberedare.
- Tryck ut degen i en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter).Förgrädda skalet ca 15 minuter i ugnen.
- Skala lök, rotfrukter och rödbetor och skiva dem grovt. Stek sedan alltsammans i olja i en panna (i omgångar om allt inte får plats). Strö över timjan, salt och peppar. Fördela grönsaksblandningen i det förgräddade pajskalet.
- Vispa ihop ägg, grädde och mjölk och häll blandningen över grönsakerna.
- Toppa med den rivna osten, strö eventuellt över lite extra timjan och dra några varv med pepparkvarnen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
Chèvrekräm:
200 g chèvre
1 dl crème fraiche
Salt och peppar
- Mosa eller mixa ihop chèvren med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Recept från Nyfiken grön av Cecilia Blankens och Kristin Johansson ges ut av Norstedts.