Annons

Så tränar du dig lyckligare

Träning 4 Sep 2017

Träning kan inte bara förbättra den fysiska hälsan, utan också den psykiska. Här är den bästa träningen för att ta del av kroppens naturliga lyckopiller!

Endorfiner är kroppens egna må bra-hormon, som bland annat utsöndras när du skrattar, är förälskad eller tränar. Det är en av anledningarna till att man ofta känner sig gladare efter ett träningspass. Men hur ska du träna för att utsöndra mer av det smärtstillande och lyckofrämjande hormonet?

Det har finska forskare tagit reda på genom att låta 22 studiedeltagare få sina hjärnor röntgade vid tre tillfällen – efter vila, efter ett en timme långt medelintensivt träningspass och efter ett högintensivt pass bestående av fem 30-sekundersintervaller på maximal intensitet.

Resultaten visade att det högintensiva intervallpasset ledde till en större utsöndring av endorfinerna, trots att träningen tog betydligt kortare tid att genomföra. Så nästa gång du känner dig nere är det inte tv-soffan du bör vända dig till, utan till spinningcykeln (och soffan kommer kännas betydligt skönare att ligga i efter ett hårt träningspass).

Källa

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.