Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Aktuellt

Ju mer sex desto bättre – för honom

puss

Ny forskning visar att sex är en av de viktigaste faktorerna när det kommer till att som man löpa mindre risk att drabbas av cancer och hjärt-kärlsjukdomar. Även allmäntillståndet och hur bra en man är på att hantera stress har att göra med hur ofta han får utlösning – med andra ord, ju mer han får ligga desto friskare och längre liv kommer han att få, enligt läkaren Michael Roizen som författat studien vid Wellness Institute i Cleveland.

Annons

– Ju mer sex desto bättre, när det gäller män, säger han i ett pressmeddelande till Men's Health.

Faktum är att dessa amerikanska rön kring vad sex kan göra för hälsan i själva verket inte är särskilt nya för oss! I Sverige gjordes under 80-talet en studie som visade att majoriteten av de som blev 75 istället för 70 år gamla var de som fortfarande hade sex. Redan då konstaterades alltså att ett aktivt sexliv är avgörande för hur länge vi – både kvinnor och män – lever.

Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.