Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Aktuellt

Torsdagstoning: Sidokick med tådopp

HAF196

Den här övningen riktar in sig på dina magmuskler, de sneda magmusklerna, rumpa och ben, samt stärker ryggen och corepartiet.

GÖR SÅ HÄR

• Ligg ner på höger sida och fördela kroppsvikten på höger armbåge. Placera vänster hand på golvet framför dig med handflatan nedåt.

• Aktivera dina magmuskler och lyft upp vänster ben tills vänster fot är ungefär 15 centimeter ovanför höger fot. Flexa tårna.

Annons

• För fram vänster ben och rotera höfterna så att tårna pekar ner mot golvet. Doppa vänster stortå lätt i golvet framför höger ben.

• Lyft vänster ben igen och rotera höften så att foten pekar framåt med flexade tår.

• För vänster ben bakom höger ben, peka tårna mot golvet och doppa stortån i golvet bakom höger ben.

• Upprepa rörelsen tio gånger och repetera sedan på vänster sida.

Spänn coremuskulaturen under hela övningen för att forma midjan.

ÖKA SVÅRIGHETSGRADEN

• När du känner dig bekväm med övningen kan du testa ett repetera rörelsen 20 till 25 gånger för att bygga upp styrkan i benen och coremuskulaturen. När det börjar kännas lätt kan du öka motståndet genom att bära fotledsvikter.

 MINSKA SVÅRIGHETSGRADEN

• Ligg ner på höger sida och vila huvudet i höger hand med vänster hand på golvet framför dig. Lyft vänster ben mot taket och rita små cirklar i luften i 20 sekunder. Byt sedan riktning och repetera.

Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.