Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost

Matig höstsallad

1039_inne
Tips!
Om du har ont om tid kan du använda 2 dl förkokta linser på burk istället för torkade.

4 portioner

 

400 g rödbetor

1 dl torkade gröna linser 

1 ½ dl grovhackad färsk bladpersilja

2 msk rapsolja

Annons

Saften av 1⁄2 citron 

1 tsk flingsalt

2 krm svartpeppar

140 g ädelost

 

Gör så här:

Koka rödbetorna med skalet på i vatten tills de är mjuka. Skala och skär dem i klyftor. Koka linserna enligt anvisningen på paketet. Blanda linser, persilja, olja, citronsaft, salt och peppar. Fördela linserna på ett fat. Lägg på rödbetor och smula över osten.

 

Visste du att …

Rödbetor får sin mörkröda färg av betanin, samt att det även finns en röd- och vitrandig variant som kallas polkabeta. Ett gott tips är att koka, råriva eller ugnsrosta rödbetor och avnjuta tillsammans med get- eller fårost.

 

 

Höstmat från Arla Köket är den första i Arlas nya säsongsbaserade kokboksserie, som just lanserats i samarbete med Bonnier Fakta. Du hittar den på adlibris.com för 177 kronor.

Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.