Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Träning

Övningen som förlänger dina benmuskler och stärker rygg och core

PILATESSÅGEN

 Så förlänger du benmusklerna och stärker ryggrad och coreparti
Den här pilatesövningen stretchar och förlänger ryggrad, ländrygg, knäsenor och axlar. Den förbättrar även bäckenstabiliteten, eftersom coremuskulaturen aktiveras.

 

• Sträck lillfingret på din främre hand över utsidan av motsatt fot.
• Spänn magmusklerna för att aktivera corepartiet.
• Armarna ska vara starka och i linje med dina axlar.
• Förläng överkroppen upp mot taket genom hjässan.
• Använd magmusklerna för att hålla bägge höfterna på golvet.
Om höfterna vill resa sig från golvet har du sträckt dig för långt.

Annons

GÖR SÅ HÄR
• Sitt på golvet med benen utsträckta framför dig, lite bredare än en mattbredd isär med flexade fötter och tårna pekandes upp mot taket.
• Sträck ut bägge armarna, öppna upp övre delen av ryggen samtidigt som du håller bröstkorgen nere. Andas in så att din ryggrad förlängs.
• Vrid överkroppen åt vänster, andas ut och sträck dig framåt med höger arm, förbi lilltån på din flexade vänstra fot. Din vänstra arm ska förbli utsträckt rakt ut bakom dig för att skapa en djup stretch i bröstet. Vrid på huvudet och kika under vänster armhåla för att öka stretchen ytterligare.
• Andas in, vrid dig åt höger och ”såga av” din högra lilltå med vänster hand. Gör fyra repetitioner, växla från sida till sida. Upprepa tre gånger.

MINSKA SVÅRIGHETSGRADEN
• Om du känner dig stel i ländryggen eller det drar för mycket i knäsenorna kan du böja något på knäna för att göra rörelsen mer bekväm. Du kan även placera en liten kudde eller ett yogablock under höfterna för att minska belastningen på knäsenorna.

stretcha2_inne
Om du vill öka svårighetsgraden kan du sära ytterligare på benen för att få en större stretch längs med knäsenor och insida lår.

 

AV: Sara Valfridsson

 

Sara Valfridsson
Hej! Jag heter Sara och jobbar med det jag brinner för – inre och yttre hälsa med allt som hör till – i magasinen Hälsa & Fitness, Yoga World och Kom i Form. Här på yogaworld.se delar jag med mig av tips för ditt (yoga)liv i form av inspirerande böcker, bra musik, tänkvärda livsvisdomar, mat och dryck som fyller dig med god energi, spännande möten och resor samt tips för din träning när du vill röra dig utanför mattan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.