Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://halsafitness.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Hälsa & Fitness
Träning

Vid den här tiden ska du träna för att lära dig mest

Springer

Pluggar du till en tenta eller ett prov? Forskare har tagit reda på när du bör träna för att lära dig som mest.

Att träning kan förbättra minnet och inlärningsförmågan har man kunnat visa tidigare, men forskare kan nu bidra med mer detaljerade kunskaper om hur vi kan gå till väga för att verkligen ta del av de maximala fördelarna.

Annons

I studien deltog 72 personer som delades in i tre olika grupper. Under 90 minuter fick de ägna sig åt en memory-liknande aktivitet, där de skulle para ihop en viss bild med en särskild placering. Ena gruppen tränade direkt efter, den andra tränade efter fyra timmar och den tredje tränade inte alls.

När forskarna testade deltagarnas inlärningsförmåga och minne 48 timmar senare visade det sig att personerna som tränade efter fyra timmar hade lärt sig mer än både de som tränade direkt efter och de som inte tränade alls.

Varför det är bäst att vänta några timmar innan träningen vet man inte – men forskarna drar slutsatsen att träning definitivt kan vara en bra metod för dig som vill lära dig nya saker och förbättra minnet.

Så, nästa gång du har suttit i föreläsningssalen eller läst skolböckerna kan det vara en bra idé att ta en löprunda – efter fyra timmar alltså.

Källa

Tags : träning
Sara Dahlström
Chefredaktör på Hälsa & Fitness som lyfter tunga vikter, dallrar med tjocka lår och bekämpar patriarkatet. Japp, allt på en och samma gång.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.