Annons

Sluta slänga äggulan!

Kost 17 Okt 2017

Brukar du slänga äggulan? Dags att sluta med det om du vill bygga muskler och få bättre träningsresultat.

Många äter bara äggvitan från ägget, antingen för att de tror att äggulan höjer kolesterolet (vilket vi sedan länge vet inte är sant) eller för att det är den mest kaloririka delen. Men en ny studien visar att du gör bäst i att behålla äggulan, åtminstone om du vill få bättre resultat av din träning.

I studien deltog tio vältränade män som först fick genomföra ett kort träningspass och därefter antingen äta hela ägg eller äggvitor. I samband med detta mätte forskarna deras proteinsyntes, och proceduren repeterades ännu en gång för att alla deltagarna skulle få testa båda varianterna. Och resultaten gör att vi verkligen blir sugna på ägg!

När deltagarna åt hela ägg höjdes proteinsyntesen med hela 40 procent jämfört med äggvitorna – trots att de innehöll lika mycket protein. Nu är inte det här en långsiktig studie, så de går inte att säga helt säkert vad effekterna blir men rent teoretiskt borde detta leda till en större muskeltillväxt och bättre träningsresultat.

Källa

1 kommentar

Bo 7 Apr

Det verkar ju vara köttätare som gillar äggulan. När jag var ovo-lacto vegitarian åt jag den för att få lite selen, dvitamin och omega 3 nu när jag är pescetarian så får jag mycket mer från fisk.

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.